Francesca H. Nielk: Daniel

daniel.jpg

Tisztázzuk még az elején: Francesca H. Nielk egy magyar szerző. Bizony, magyar írók is tudnak ilyen minőségben alkotni.
Elég magas elvárásokkal kezdtem neki a Daniel olvasásának. Egyrészt mert volt alkalmam "beszélni" az írónővel, másrész, mert a fülszöveg alapján úgy gondoltam, hogy nem lesz hiány izgalmakból. És bizony hozta is amit elvártam tőle. Csak röviden a sztori: Daniel és az anyja 5 évvel korábban otthagyták az erőszakos fatert, miután az korházba juttatta a gyereket (kemény 5 hónapot ült ezért apuci). Viszont Daniel visszakerül az apjához, mert az anyja azt reméli, hogy ott majd kissé helyrerázódik eltévelyedett fiacskája, a volt férj meg úgyis megjavult azóta. Nagyjából itt kezdődik a könyv, ezután végigkövetjük Daniel apjánál töltött életét. Daniel persze retteg az apjától, nem is csoda, öt év alatt nem lehet elfelejteni azt, ami 12 évesen történt vele. És mivel spoilerezni nem akarok, inkább nem mondok többet. Ugorjatok neki a könyvnek, garantálom, hogy élvezetes olvasmány lesz, és elég valószínű, hogy nem egyszer indulatokat vált ki belőletek. Én pl. rendszeresen megálltam veszekedni a könyvvel, vagy csak simán szitkozódni. Francesca H. Nielk a feszültségkeltés egyik mestere... több értelemben is.

 


Van ​esélyed megmenekülni?
Mit tennél, ha ismét annak az embernek a karmai közé kerülnél, akitől egész életedben a legjobban rettegtél? És ha ő még korábbi énjénél is okosabb és kegyetlenebb lett? Mi történik, ha már a saját anyád sem hisz neked? Ha teljesen egyedül maradsz a rémisztő sötétségben?
A tizenhét éves Daniel Monroe azt hitte, végre a háta mögött hagyhatja a sötét múltját. Azt remélte, soha többé nem kell azzal az emberrel találkoznia, aki tönkretette az életét. Ám pillanatok alatt elveszti a hitét, amikor visszakerül a pokolba. Vissza az apja házába.
Vajon mennyire bízhat a feltevésben, amivel áltatják, hogy a régi vadállat, az igazi pszichopata mára már nem ugyanaz? Mikor bújik ki a szög a zsákból? Vajon ismét át kell élnie az agresszív kegyetlenséget, amit kisgyerekként kellett?
Vagy talán képes lesz Daniel megmenekülni a vélt és valós félelmeitől egyaránt?
Francesca H. Nielk első könyvében élethű közelségből mutatja be, milyen pusztító és lélekölő lehet a reményvesztettség, ugyanakkor arról is biztosít, hogy minden alagút végén ott pislákol a bizakodás fénye.

Itt veheted meg: https://www.libri.hu/konyv/francesca_h_nielk.daniel-3.html
Meg itt: https://www.libri.hu/konyv/nielk_francesca_h.daniel-udv-ujra-itthon-edesem.html
Az írónő facebook oldala: https://www.facebook.com/francesca.h.nielk