Gabriella Eld: Emlékek Jordan számára

Az Emlékek Jordan számára az Ikercsavar krónikák trilógia első része. A második rész már szintén megjelent, Remények Jordan számára címmel. Nagyon lelkesen álltam neki a könyvnek, egyrészt mert nagyon szeretem a fantasykat, másrészt mert a fülszöveg számomra nagyon magával ragadó volt.

A könyv mindent teljesített, amit vártam tőle. Egy vérbeli fantasy, ami határozottan más, mint a műfaj átlagos szereplői. Sok karakterrel dolgozik az írónő, a történéseket mindig másnak a szemszögéből látjuk. Vannak vámpírok, angyalok, pokolbéli teremtmények, síkurak… felsorolni is sok lenne az összes fajt és karaktert. Elsődleges kedvencem nem más volt, mint a pokolból érkező Gok. Az ő dolga a pokolban, hogy átvegye az emberek lelkét, amikor azok valamiért cserébe el akarják adni, civilben pedig tehetséges zenészként tevékenykedik. Cinikus, vicces, és még saját magának is hazudik. 

Az ikercsavar krónikák nem másra utal, mint Jordanre és Nestorra. Jordan egy ideig az emberek között élt, az eredeti emlékei nélkül, de vissza kellett térnie az elementálok síkjára, hogy segítsen a háborúban. Ez viszont nem lehetséges az emlékei nélkül, így elsőnek ezeket kell visszaszereznie. Az ikertestvére külsőre Jordan szakasztott mása, de a hasonlóságoknak itt vége is van. Végig furcsáltam, hogy mennyire ráakaszkodik, mennyire odavan Nestor a testvéréért, szinte életképtelen nélküle. Kicsit engem már idegesített a karaktere, de bízok benne, hogy a következő könyvekben többet megtudunk róla.

Maga a cselekmény nem szalad rohamtempóban, egészen sokáig a Föld síkján játszódnak az események. Gabriella Eld már itt képes volt egyébként sokkolni, de nem szeretnék konkrétumokat említeni, hisz’ azzal elrontanám az élményt. Az elementálok síkján már kicsit pörgősebbek az események, de szerencsére nem követhetetlenül.

Én nagyon megszerettem ezt a könyvet, várom, hogy elkezdhessem a következőt. Ha szereted a fantasy-t, a humort, akkor ez a te könyved.

 

 

Jordan Norris senki.
Iskolába jár, kosarazik és szeretne végre barátnőt szerezni magának. Átlagos. Egészen addig, amíg be nem toppan az életébe egy keménykalapos idegen, akit bár sohasem látott azelőtt, haza akarja vinni. Utazás veszi kezdetét egy letűnt világba, tele ismeretlenül is ismerős arcokkal, hogy Jordan visszakapja az emlékeit és újra egy készülő háború élére állhasson, mint kilencvenkilenc évvel ezelőtt. Eljött az ideje, hogy elfeledje eddigi életét és megvédje mindazokat, akik régen fontosak voltak a számára. A rideg herceget, a bánatos fiút, az ezerarcú lányt, a félvér fenevadat, a vágott nyelvű zongoristát, a viharszívű angyalt, no meg a rejtélyes idegent, aki mindennél jobban szereti őt a világon.
De mindez elég nehéz feladat tekintve, ha nincsenek emlékeid.