Tomor Anita: Helló újra, kedves exem!

exem.jpg

Újabb magyar szerző könyve került a kezembe, ezúton is köszönöm Tomor Anitának, hogy megtisztelt egy recenzós példánnyal. Természetesen, attól független, hogy milyen úton jutottam a könyvhöz, teljes mértékben az őszinte véleményemet írom a könyvről, hisz' mint tudjuk, a hitelesség fontos. 
Megmondom őszintén, kissé félve álltam neki a könyvnek. A romantikus/erotikus könyvek nem kifejezetten jó barátaim. Nem bántam meg, hogy próbát tettem vele, mert ugyan találtam olyan részeket a regényben, amik nem tetszettek, nem állíthatom, hogy összességében nem szórakoztam jól. A Helló újra, kedves exem! női főszereplője Nora, egy újságíró lány, aki már nagyon szeretne egy gyereket, akit akár egyedül is hajlandó lenne felnevelni. Ebbe a tervébe rondít bele Patrick, az időközben híres autóversenyzővé előlépő ex. Ez az alap határozottan tetszett, úgy gondoltam, hogy remek sztorit lehet felépíteni köré. Ebben nem is kellett csalódnom. Patrick udvarlása, a kettőjük között izzó feszültség végig remekül érezhető volt a könyvben. Sajnáltam, hogy Nora barátnője, Emma, viszonylag keveset szerepel, az ő karakterét nagyon megkedveltem... és azt hiszem ez az elsődleges problémám. A két főszereplőt nem sikerült a szívembe zárni. Patrick nagyon erőszakosan igyekszik rátukmálni magát Nórára, ő pedig ezt nem csak hagyja neki, mondván nem tehet semmit, de érezni, hogy még élvezi is. Ha a nőknek manapság arra van szüksége, amit Patrick előadott, akkor az elmúlt sok-sok évemet hatalmas tévedésben éltem le. A legnagyobb szívfájdalmam viszont az autóversenyzős részekhez kötődik. Sajnos ezen a ponton nagyon éreztem, hogy az írónő nem járt utána ezeknek a részeknek (meg is egyeztünk, hogy ha legközelebb ilyet ír, kérdezni fog), nekem meg mint motorsport rajongónak, ez szúrta a szemem. 
Leginkább azoknak tudom ajánlani a könyvet, akik egy könnyed, romantikus/erotikus olvasmányra vágynak, de ha olyan motorsport őrültek mint én, akkor próbálják könnyedén venni ezeket a részeket. Összességében egy kellemes, szórakoztató olvasmányhoz volt szerencsém. Ismételten köszönöm a lehetőséget.

 

Nora ​fiatal szingliként éli az életét. Azt hiszi, maga mögött hagyta a múltját, és elegendő távolságra van a régi pasijától, aki hét évvel ezelőtt szó nélkül otthagyta. Egészen addig, amíg össze nem fut vele újra. Onnantól kezdve az élete a feje tetejére áll. 
Patrick híres autóversenyző. Szereti a nőket, és a nők is szeretik őt. Az egész világon ismerik a nevét. Jóképű, talán túlzottan is. Megvan mindene, kivéve egy dolgot. Norát. Megszokta, hogy mindig mindent megkap, amit csak akar. És most, hogy újra meglátja a csinos exbarátnőjét, egészen biztos benne, hogy mi kell neki. Nora gyűlöli, és ő ezzel tisztában van. Tudja, hogy újra meg kell hódítania. Vadászösztöne a lány folyamatos visszautasításai miatt csak még erősebben tör elő. Ostromot indít, amit lehetetlenség hárítani. 
Nora nem tudja kiverni a fejéből Patricket, pedig kitartóan próbálkozik. A férfi üzenetei és szenvedélyes megnyilvánulásai néha már az őrületbe kergetik. Patrick nem hagyja, hogy felejtsen. Pedig ő másra szeretne koncentrálni. Gyereket akar. Mégpedig egyedül. Csalódott a férfiakban, ezért nem vágyik új párkapcsolatra. Patrick közelében lenni pedig pláne nem akar. 
Egy nap Emma, a barátnője felveti az ötletet: miért ne lehetne Patrick a gyerek apja? Elvégre Patrick csak egy dolgot akar: szexet. Mi lenne, ha megkapná? Mi lenne, ha mindenki megkapná, amit akar? Ő egy gyereket, Patrick pedig őt egy éjszakára. 
Szerelem és szenvedély keveredik Tomor Anita új regényében. Igazi, ízig-vérig romantikus könyv, melyet lehetetlenség letenni. Az első sorától az utolsóig magával ragadó. Ha szeretted A szürke ötven árnyalatát, imádni fogod ezt a történetet!