Nicola Yoon: Minden, minden

Kezdjük ott, hogy szeretem a naplóregényeket. Nem mondanám, hogy 100%ban úgy éreztem, hogy naplót olvasok, de remek élmény volt a könyv. A történet ugye egy fiatal lányról, Madelineról szól, aki súlyos betegsége miatt nem léphet ki a házból, a védett környezetből. Ez egészen addig nem is zavarja, amíg be nem költöznek az új szomszédok, köztük a fiatal srác, Ollie. Madeline persze beleszeret a fiúba, és életében talán először, el akarja hagyni a házat. 
A legtöbben úgy láttam, hogy a romantikus részeket látták leginkább a könyvben, de szerintem sokkal több van benne ennél. Én egy fiatal, éppen felnőtté váló lány vívódását látom, ahogy a szerelem, a szabadság, és a kb. fogolyként leélt élet között örlődik, 
Egy remekül megírt történetet kapunk, ami olvastatja magát. Kicsit tartottam tőle, hogy egy túlontúl is romantikus sztori lesz, de szerencsére pozitívan csalódtam. Romantikus csöpögés nem volt, viszont végig át tudtam érezni a fiatalok problémáit, izgultam értük, féltettem őket. Fantasztikusan bele tudtam magam élni.
Nagyon gyorsan olvastam végig a könyvet, és legalább ennyire élveztem is. Biztos vagyok benne, hogy amennyiben a film nem a romantikus szálat fogja a legkomolyabban venni, akkor egy remek alkotással leszünk gazdagabbak augusztusban. 

 

Nagyon ​ritka, de nagyon híres betegségben szenvedek. Gyakorlatilag az egész világra allergiás vagyok. Sosem lépek ki a házból. Már tizenhét éve. Csak anyu és az ápolónőm, Carla van itt velem. 
Aztán egy napon egy költöztető cég teherautója áll meg a szomszéd ház előtt. Kinézek az ablakomon, és akkor meglátom őt. Magas, vékony, és csak feketét visel – fekete a pólója, a nadrágja, az edzőcipője, sőt még a kötött sapkája is, ami alól egyáltalán nem lóg ki a haja. Észreveszi, hogy őt figyelem, és megakad rajtam a tekintete. Csak nézzük egymást. Olly a neve. 
Lehet, hogy nem lehet megjósolni a jövőt, de azért ezt-azt mégis meg lehet. Például nagyjából biztos vagyok benne, hogy bele fogok szeretni Ollyba. És szinte biztos, hogy annak katasztrófa lesz a vége.

Nicola Yoon Jamaicán és Brooklynban, Long Islanden nőtt fel. Jelenleg Los Angelesben, Kaliforniában él a férjével, a kötet illusztrátorával, és a lányával, akiket őrülten szeret. A Minden, minden az első regénye. 
David Yoon író és designer. Feleségével, Nicola Yoonnal Los Angelesben, Kaliforniában él. Történetekről beszélgetnek, és felolvasnak hároméves lányuknak, Pennynek. David illusztrálta a Minden, mindent.