Utazókönyvek kálváriája

utazokonyv.jpg

Mindig úgy gondoltam, hogy a molyos utazókönyv nagyszerű lehetőség, íróként is, olvasóként is. Na ennek lett most vége.

Amikor megjelent az első könyvem, egyből indítottam is belőle egy utazókönyvet (03.16-án jelent meg, 03.17én hoztam létre az utazókönyvet), és ugyan így jártam el a második kötetemmel is. Elég gyorsan szaporodtak a jelentkezések a könyvre, végül 21 jelentkezésnél zártam le. 1 hónapot lehetett mindenkinél a könyv, ami 138 oldalnál azért elég nagylelkű szerintem. Az első olvasások elég gördülékenyen mentek, mindenki tudta tartani a határidőt. Aztán augusztus 19-én megkapta az, akinél a mai napig is dekkol a könyv. Már majdnem lejárt az egy hónapja, amikor egyáltalán nekiállt olvasni, és bár többször is megpróbáltam vele felvenni a kapcsolatot, az első visszajelzésére egészen novemberig várnom kellett. Azóta a könyvet befejezte (bár nem értékelte), és ismét teljesen eltűnt, pedig többször kerestem én is, valamint a sorban következő olvasó is. Többször is online volt (legutóbb tegnap), még a profilomon is járt, de annyi válaszra sem méltatott, hogy menjek a francba. Miután a tegnapi napon még a molyos felhasználó nevét is megváltoztatta, úgy döntöttem, hogy eleget várakoztam. A moly adminjainak segítségét kértem, most éppen ők próbálnak kapcsolatba lépni vele, és én csak remélni tudom, hogy nem fajul odáig a dolog, hogy végül kirakják az oldalról. Hozzá tenném, hogy a másik könyvemre 2 hét a határidő, 1 hónapja várok rá, hogy akinél van, végre tovább küldje.
Nem csodálkoznék egyébként, hogy ha az adminok bevonása miatt lehúzná a könyvet, de már ez sem érdekel. Rengetegen várják, hogy elolvashassák, és én is szeretném, ha még ebben az életbe vissza kerülne hozzám a könyvem.

Na, és akkor most, hogy a sztorit ismeritek, menjünk tovább. Azzal ugye mindenki egyetért, hogy az utazókönyv ötlete jó. Nem mindenki tudja/akarja megvenni a könyveket amiket olvasni szeretne, és ez egy jó lehetőség. Egészen addig, amíg a könyv tulajdonosát kár nem éri emiatt. Azzal nyilván mindenki számol, hogy az általa indított könyv megsínyli kissé az utazást. Ezen nincs mit csodálkozni, előfordulnak balesetek. Viszont! Lehetsz író vagy olvasó, teljesen mindegy, ha valamilyen indíttatásból utazókönyvet csinálsz, elvárod, hogy az a végén valamilyen formában vissza is kerüljön hozzád. Egyikünk sem jótékonysági intézmény, nem azért indítjuk ezeket a könyveket, hogy valaki gazdagabb legyen vele. Anyagilag persze nem ért túl nagy veszteség, lásd és mond, 2000 ft (illetve még egy ezres, ha a másik könyv se kerül elő), viszont azt sikerült elérnie a kedves olvasóknak, hogy én az életben többé ne indítsak utazókönyvet, és ezzel lehet, hogy több molyos társának kellemetlenséget okozott. Marketing szempontból felesleges, mert igazából egy darab vásárlót se hozott, értékelések szempontjából szintén felesleges, mert többen nagyon húzták a szájukat, hogy van képem egy őszinte értékelést, vagy legalább csillagozást kérni. 

Na jó, kinyavalyogtam magam.
Ti indítottatok/fogadtatok már utazókönyvet?

Címkék: moly, utazókönyv